today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ζ.Πολολικασβίλι-Χ.Θεοχάρης: Επενδύσεις και τουριστική εκπαίδευση

Οι επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο αλλά και η τουριστική εκπαίδευση, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι (Zurab Pololikashvili), με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πολολικασβίλι, η Ελλάδα αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα δράσης στον κλάδο του τουρισμού και στάθηκε στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα μας, κάτι που το ελληνικό υπουργείο σχεδιάζει. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί και ένα επενδυτικό φόρουμ, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί και διαγωνισμός για Start up εταιρίες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι η συνεργασία με τον γενικό γραμματέα ήταν εποικοδομητική, αφού εστιάστηκε στην καινοτομία, στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στις χώρες. Στο μεταξύ, ο κ. Θεοχάρης μετέφερε στον κ. Πολολικασβίλι ότι η Ελλάδα θα προωθήσει τη σημασία του τουρισμού στις Βρυξέλες, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας.

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην τουριστική βιομηχανία, ο κ. Πολολικασβίλι, αφού είπε ότι δεν χρειάζεται πανικός, επεσήμανε ότι είναι πρόωρη όποια αποτίμηση, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει περί τα τέλη Μαρτίου.

Όπως σημείωσε, το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο εσωτερικός τουρισμός της Κίνας και συνέστησε ψυχραιμία. Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι στο παρελθόν, όταν η Ευρώπη είχε αντιμετωπίσει ζητήματα με την τρομοκρατία και υπήρχαν φωνές ανάσχεσης του τουριστικού ρεύματος, εν τέλει επικράτησε ψυχραιμία και όλα πήγαν καλά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός επανέλαβε ότι πέραν από κάποιες ακυρώσεις από την Κίνα, οι επιπτώσεις στην Ελλάδα δεν είναι σημαντικές και επιπλέον, η τουριστική περίοδος για την Ελλάδα είναι το καλοκαίρι.

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι η σχέση με την Κίνα είναι μακρόχρονη και στρατηγική, κάτι που δεν αλλάζει με τις παρούσες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Τουρισμού έχει εκφράσει τη βούληση ότι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα το «κυνήγι» της αύξησης των αφίξεων κάθε χρόνο, αλλά η στόχευση σε τουρισμό που θα αυξήσει το τουριστικό εισόδημα της χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η επικοινωνιακή εκστρατεία του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ