today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Nέα κλιμάκωση στην αντιπαράθεση Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ διέταξε σήμερα να απομακρυνθούν διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε αυτοκινητόδρομους, με μηνύματα που φαίνεται να καλούσαν σε παράδοση υπό την απειλή όπλου Παλαιστίνιων ηγετών για χάρη της ειρήνης.

«Η ειρήνη γίνεται ΜΟΝΟ με ηττημένους εχθρούς», ανέφερε η πινακίδα, που είχε εικόνες – προϊόν φωτομοντάζ – του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμνούντ Αμπάς και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαέλ Χανίγια, με δεμένα τα μάτια, να εκλιπαρούν σε μια εμπόλεμη ζώνη καθώς ελικόπτερα υπερίπτανται.

Η αντιπαράθεση Ισραηλινών και Παλαιστινίων καταγράφει νέα κλιμάκωση έπειτα από την παρουσίαση τον περασμένο μήνα του ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή, το οποίο κατηγορήθηκε ως μεροληπτικό.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος χρηματοδότησε τις διαφημιστικές πινακίδες που στήθηκαν γύρω στο Τελ Αβίβ, την οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ, ούτε αν αυτή η εκστρατεία είχε σκοπό να βοηθήσει τα δεξιά κόμματα στις εθνικές εκλογές της 2ας Μαρτίου.

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χούλνταϊ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι διαφημιστικές πινακίδες θα αφαιρεθούν, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες σε αυτές «υποκινούν τη βία και υπενθυμίζουν ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και των Ναζί – στους οποίους δεν θέλουμε να συγκαταλεγόμαστε».

«Ακόμα και σε προεκλογική περίοδο, υπάρχουν κόκκινες γραμμές», κατέληξε ο δήμαρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ