today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Κ.Παπανάτσιου: Η ΝΔ όποτε τη βολεύει θυμάται ότι είναι Κυβέρνηση

Ομιλία της βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας και αν. τομεάρχη Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της κύρωσης της Π.Ν.Π του Υπουργείου Οικονομικών και των επ΄ αυτής τροπολογιών

Δριμεία κριτική άσκησε η βουλευτής και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Κατερίνα Παπανάτσιου στη Κυβέρνηση, για την πολιτική απαξίωση που επιδεικνύει σε οτιδήποτε κοινωνικό, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι επιθυμεί μία ανάπτυξη με μηδενικό κοινωνικό κράτος, απροστάτευτη κοινωνική πλειοψηφία, πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας, ξεπούλημα υγείας, παιδείας και εργασιακή ανασφάλεια.

Όπως ανέφερε η βουλευτής, η Κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής στις ιδεολογικές καταβολές της κι αυτό φαίνεται σε κάθε σας βήμα. « Οδοστρωτήρες » στα εργασιακά δικαιώματα, κατεδάφιση κοινωνικών κεκτημένων της προηγούμενης Κυβέρνησης, κατάργηση της 13ης σύνταξης, μείωση επιδομάτων ΑΜΕΑ, οικογενειακών επιδομάτων, επιδομάτων ενοικίου, μειωμένο κοινωνικό μέρισμα, αλαλούμ στο προσφυγικό. Προτεραιότητα της ΝΔ, είπε η κα Παπανάτσιου, είναι οι φοροαπαλλαγές σε μόλις 6.000 επιχειρήσεις και οι μειώσεις σε πολύ μεγάλες περιουσίες και όχι οι εκατομμύρια πολίτες.

Η Βουλευτής, στάθηκε ιδιαίτερα στις πολλαπλές τροπολογίες που κατατέθηκαν, το προηγούμενο μόλις βράδυ της ψηφοφορίας, καταδεικνύοντας την αιφνιδιαστική και κακή νομοθέτηση της Κυβέρνησης για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, για την τροπολογία σχετικά με τα περιγράμματα και τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, η Βουλευτής σημείωσε ότι η διάταξη εκχωρεί την διαμόρφωση όλων των λεπτομερειών στον Διοικητή ΑΑΔΕ και δημιουργεί εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων, ενώ ρώτησε τον παρόντα αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, σε τι εξυπηρετεί – με τη διαδικασία του επείγοντος – αυτή η τροπολογία και με ποιο σκεπτικό διαχωρίζονται οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναφορικά με τη τροπολογία για την Λάρκο, η κα Παπανάτσιου, επεσήμανε ότι η επιχείρηση πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία – γιατί συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ με την εξαγωγική δραστηριότητα της – ενώ πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. « Προχωράτε σε παρέμβαση για εξυγίανση της Λαρκο, όπως λέτε », είπε η Βουλευτής « με ποιους όρους; Ποιο είναι το σχέδιο για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση; Σταθμίζει το σχέδιό σας τις κοινωνικές ανάγκες ή ανταποκρίνεται στη λογική των επενδύσεων άνευ όρων, χωρίς κανένα κοινωνικό όφελος;»

Για τους Οργανισμούς Λιμένα Α.Ε, η κα Παπανάτσιου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση του συνόλου των δραστηριοτήτων του λιμένα από ένα ιδιώτη, περιορίζοντας παράλληλα το ποσοστό ανταποδοτικού τέλους σε τέτοιο βαθμό, που καθιστά οριακή της επιβίωση των Οργανισμών. Σκοπός της ΝΔ, είπε η Βουλευτής, είναι να μοιράσει όπως-όπως τα κομμάτια, με ανυπολόγιστο κόστος για τους ίδιους τους Οργανισμούς Λιμένα, τους οποίους οδηγεί σε παρακμή, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση.

Τελειώνοντας την ομιλία της, η αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αναφέρθηκε στη τροπολογία για το ξεπάγωμα των περιουσιακών στοιχείων προσώπων που κατηγορούνται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», την οποία έσπευσε να νομοθετήσει η Κυβέρνηση – ως έτοιμη από καιρό – και σήμερα φέρνει τροποποιήσεις, μετά την κατακραυγή. «Έχετε ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα», είπε η Βουλευτής.

Τέλος, η κα Παπανάτσιου αναφέρθηκε στην έκταση της πτέρυγας 4 των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της οποίας την διαχείριση και αξιοποίηση αιτείται η τοπική κοινωνία, με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών να θέτει εμπόδια επικαλούμενο την διαχείριση της ΕΤΑΔ.

Όπως ανέφερε η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, είχε παραχωρήσει ακίνητα του Δημοσίου – που μπορεί να ήταν στην ΕΤΑΔ, ακόμη και στο ΤΑΙΠΕΔ- σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας. «Προχωρήσαμε, είπε, σε πάνω από 25 παραχωρήσεις ακινήτων σε όλη την Ελλάδα». Η ΝΔ, θέλει να μας πείσει ότι δεν μπορεί να παραχωρήσει μία έκταση, ενώ είναι σαφές ότι δεν έχει τη πολιτική βούληση, δεν θέλει να το κάνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ