today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αυξήθηκε ξανά στο 13% η χιονοκάλυψη της Ελλάδας

Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας μεταξύ 5 και 7 Φεβρουαρίου, επέφερε σημαντική αύξηση της χιονοκάλυψης, όπως δείχνουν τα στοιχεία από δορυφόρους. Το ποσοστό της Ελλάδας, που είναι καλυμμένο από χιόνι είναι πια περίπου 13% και επανήλθε κοντά στο μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας, μετά το ακραίο ελάχιστο των τελευταίων 15 ετών που είχε σημειωθεί στις 27 Ιανουαρίου (μόλις 1,3% της χώρας είχε χιονοκάλυψη τότε).

Όμως, παρότι η χιονοκάλυψη αυξήθηκε, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ποσότητες χιονιού δεν ήσαν αξιόλογες στις περισσότερες περιοχές που δέχθηκαν φρέσκο χιόνι, επομένως τις επόμενες ημέρες αναμένεται και πάλι περιορισμένη χιονοκάλυψη για την εποχή αυτή. Αντίθετα, πολύ μεγάλα ύψη χιονιού σημειώθηκαν στις χώρες περιμετρικά της Μαύρης Θάλασσας, με το χιόνι να ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο ακόμη και σε παράκτιες περιοχές.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το ισχυρό ψύχος στη βόρεια Ελλάδα και η ελάχιστη θερμοκρασία το βράδυ της Κυριακής και νωρίς σήμερα το πρωί έπεσε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, με την ελάχιστη να καταγράφεται στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (-13,2 βαθμοί Κελσίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ