Αντιδράσεις στο Ρέθυμνο, για την λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς μία ημέρα την εβδομάδα

ΑΠΕ

Αντιδράσεις εγείρει η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στο να περιορίσει την λειτουργία του καταστήματος Σπηλίου σε μια μόνο ημέρα την εβδομάδα.

Οι κάτοικοι αντιδρούν και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, σε επιστολή που απέστειλε προς την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κάνει λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό προς την τοπική κοινωνία από τη Τράπεζα, που δείχνει όπως επισημαίνει, έλλειμμα ευαισθησίας. Ζητάει δε να ανακληθεί η απόφασή της, διαφορετικά όχι μόνο θα διακόψει ως δήμαρχος τη συνεργασία του Δήμου με την τράπεζα, αλλά θα αναλάβει πρωτοβουλία για άνοιγμα νέου καταστήματος από άλλο τραπεζικό ίδρυμα.

Ο κ. Ταταράκης, τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση «δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο, καθώς το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό στο Δήμο μας». Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018 ο δήμος Αγίου Βασιλείου είχε αναφέρει στην Τράπεζα τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των δημοτών, για το ενδεχόμενο υποβάθμισης και τελικά κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Σπηλίου.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να εξυπηρετείται σε μια μέρα όχι μόνο ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, αλλά και ο όμορος Δήμος Αμαρίου, αφού καθημερινά διεκπεραιώνονται συναλλαγές των πολιτών, πληρώνονται συντάξεις κτλ, σε μια περιοχή όπου ο πληθυσμός ξεπερνά τους 7.500 μόνιμους κατοίκους, ενώ του καλοκαιρινούς μήνες, κάτοικοι και επισκέπτες πολλαπλασιάζονται» σημειώνει ο δήμαρχος.

Ο Γιάννης Ταταράκης αναφέρει επίσης, ότι «στο κατάστημα μεταβαίνουν συχνά οι κάτοικοι των γύρω χωριών, οι οποίοι αρκετές φορές είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσα τραπεζικής, καθώς και να μετακινηθούν με ευκολία. Είναι προφανές ότι αν περιοριστεί ακόμα περισσότερο η λειτουργία του καταστήματος, η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων θα δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό αφού είναι δύσκολη έως αδύνατη η μετακίνηση τους στο Ρέθυμνο» και καταλήγει τονίζοντας ότι η λειτουργία τραπεζικών καταστημάτων δεν μπορεί να στηρίζεται αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια.