today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σημαντικές βραβεύσεις Ελλήνων στο Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν

Στην ταινία μικρού μήκους «Όλες οι φωτιές η φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του 32ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν, το οποίο έριξε την αυλαία του στις 8/2.

«Η βράβευση του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο σημαντικότερο φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους παγκοσμίως, «επιβεβαιώνει τον δυναμισμό και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους διεθνώς. Πιστοποιεί την αξία του κινηματογραφικού έργου που παράγεται στη χώρα» τονίζει σε ανακοίνωση του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Κλερμόν-Φεράν συμμετείχαν επίσης οι ελληνικές ταινίες «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου και «Route 3» του Θανάση Νεοφώτιστου.

Στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, η ταινία «Olla» της Αριάν Λαμπέντ -γαλλική παραγωγή με αρκετούς Έλληνες συντελεστές- απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας καθώς και το βραβείο της Επιτροπής Γάλλων Μαθητών και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη της SACD. Συμμετείχαν επίσης οι ταινίες «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και «Πρώτος έρωτας» του Χάρη Ραφτογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ