today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Αποφοίτηση 1ης εκπαιδευτικής σειράς από τη σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς

Τα πτυχία στους απόφοιτους της 1ης εκπαιδευτικής σειράς της σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς επέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της σχολής, στο στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΝΤΑΛΙΠΗ» στην Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη σειρά που αποφοιτά από τη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς η οποία προέκυψε μετά την αναδιοργάνωση της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ). Και αποτελεί  το υψηλότερο, σε βαθμίδα,  σχολείο του Στρατού, που παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς- επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.

Ανάμεσα στους αποφοίτους ήταν 16 από την Κύπρο  και τη Βοσνία – Εζεργοβίνη.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισήμανε τη σπουδαιότητα της συνεχούς εξέλιξης και μόρφωσης του σύγχρονου Έλληνα αξιωματικού  και συνεχάρη όλα τα στελέχη της σχολής για το έργο που επιτελούν και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή .

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών καθώς και  συγγενείς  των αποφοιτησάντων αξιωματικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ