today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

“Ξαναθυμήθηκε” τις λιποθυμίες μαθητών από πείνα ο Α.Τσίπρας που… “ξέχναγε” ως κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κοινωνική της πολιτική με αφορμή τις περικοπές στον προϋπολογισμό των σχολικών γευμάτων και το περιστατικό λιποθυμίας από πείνα της μαθήτριας στο σχολείο της Ηλείας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος απέκτησε εκ νέου, προφανώς λόγω αντιπολίτευσης, την κοινωνική του “ευαισθησία”.
Στην λαϊκίστικη ανάρτησή του, που θυμίζει εποχές πριν ο ίδιος και το κόμμα του κυβερνήσουν, αναφέρει ότι «με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ’ αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία».

Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι «το “επιτελικό” κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το υπουργείο Εργασίας».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός για αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό. Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για “ευημερία και ανάπτυξη για όλους”, ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει. Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ