today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τον Φεβρουάριο ξεκινά έρευνα του ΟΣΔΕΛ για τον κλάδο του βιβλίου

Πρωτοβουλία για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ερευνών για τον κλάδο του βιβλίου, αναλαμβάνει ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Το πρόγραμμα αφορά στα εξής: i) έρευνα εκδοτικών επιχειρήσεων, ii) έρευνα βιβλιοπωλείων-σημείων πώλησης, iii) έρευνα βιβλιοπαραγωγής και, iv) έρευνα αναγνωστικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον Φεβρουάριο ξεκινά η έρευνα του ΟΣΔΕΛ για τον κλάδο του βιβλίου, ενώ ο οργανισμός σχεδιάζει την καθιέρωση της παρακολούθησης των βασικών μεγεθών του κλάδου σε τακτική βάση.

Επιδίωξη είναι οι έρευνες αυτές να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο, τόσο για τη χάραξη της στρατηγικής των εκδοτικών επιχειρήσεων, όσο και για τη διαμόρφωση και υποστήριξη των κλαδικών αιτημάτων.

Η πρώτη έρευνα έχει ως αντικείμενο τη χαρτογράφηση του χώρου των εκδοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της, η έρευνα περιλαμβάνει: α) καταγραφή των οικονομικών στοιχείων, β) των στοιχείων παραγωγής, γ) των στοιχείων διανομής, δ) των στοιχείων προώθησης και τέλος, ε) αξιολόγηση γενικότερων θεμάτων, που αφορούν τον εκδοτικό κλάδο.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Public Issue.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ