today-is-a-good-day
17 C
Athens

“Το Σπίτι των Κουκκίδων”, από την Camille Walala

Ένα σε φυσικό μέγεθος παιχνιδόσπιτο δημιούργησε η Camille Walala μέσα σε μια διώροφη στοίβα οκτώ κοντέινερ στην Coal Drops Yard στο Λονδίνο. Η εγκατάσταση της Γαλλίδας ντιζάινερ ονομάζεται «The House of Dots» και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κανονικού σπιτιού: καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και λουτρό. Επιπλέον, η έξοδος έχει τη μορφή μιας μήκους δυόμισι μέτρων τσουλήθρας. Όπως τόνισε η Walala, «γιατί θέλεις να προσθέσεις μια τσουλήθρα; Από την αρχή, στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε το τέλειο σπίτι παιδικών ονείρων».

Αντί, όμως, να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο μπογιές, υλοποίησε κυρίως τα σχεδιαστικά μοτίβα της με περισσότερα από δύο εκατομμύρια Lego Dots, το καινούργιο προϊόν της γνωστής δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών. Για την εγκατάστασή της, η Γαλλίδα ντιζάινερ τοποθέτησε με το χέρι, ένα-ένα, τα καινούργια επίπεδα δισδιάστατα πλακίδια πάνω σε βάσεις της εταιρείας παιχνιδιών και, στη συνέχεια, τα έβαλε στην επιφάνεια διαφόρων επίπλων από κόντρα πλακέ και άλλων στοιχείων οικιακής διακόσμησης.

«Δούλεψα με “Κουκκίδες” σε διαφορετικές κλίμακες, ξεκινώντας με τη μικρότερη, διαμέτρου ενός εκατοστού, και χρησιμοποιώντας την για να δημιουργήσω μοτίβα ένα γύρω στο σπίτι – πάνω σε μαξιλάρια, στους τοίχους, ακόμη και σ’ ένα παράθυρο της πρόσοψης» είπε, στο Dezeen.

«Το Σπίτι των Κουκκίδων» φιλοδοξεί να πάει τους επισκέπτες «ένα ταξίδι στα χρώματα». «Σε κάθε δωμάτιο παρουσίασα μια μοναδική χρωματική παλέτα, ώστε οι χώροι να έχουν μια τελείως ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Μονοχρωμία, στο λουτρό. Το υπνοδωμάτιο είναι λίγο στο στυλ Memphis, με παστέλ χρώματα. Στην κουζίνα, τα βασικά χρώματα, και έντονα. Στο καθιστικό, σχεδόν όλη η χρωματική παλέτα των “Κουκκίδων”» εξήγησε.

Η εγκατάσταση είναι επισκέψιμη έως την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου και οι επισκέπτες εκεί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια, χρησιμοποιώντας «Κουκκίδες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ