today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

“Όχι” από την Μ. Γιαννάκου στη διάταξη για εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών

Την κάθετη διαφωνία της για τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών, επανέλαβε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, εμμένοντας στην καταψήφιση της.

«Αυτές οι πολιτικές όπου εφαρμόστηκαν δεν είχαν επιτυχία. Μπορούμε να τους δώσουμε κάτι για να μην είναι στους δρόμους, όμως καμία ελπίδα θεραπείας δεν έχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννάκου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη.

«Στη Γενεύη που εφαρμόστηκε ένα παρόμοιο σύστημα, έκλεισαν αυτοί οι χώροι γιατί δημιούργησαν προβλήματα στη πόλη» συνέχισε η κα Γιαννάκου. «Και εμείς λέμε θα δώσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εποπτευόμενους χώρους; Με ποιες υποδομέςα Δεν είναι θέμα ψυχιάτρων οι οποίοι πρέπει να είναι εξειδικευμένοι, γιατί αυτά τα θέματα δεν τα ξέρει ο οποιοσδήποτε».

Η κ. Γιαννάκου μίλησε ακόμα για «ευκολία με την οποία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των ναρκωτικών», ενώ σημείωσε επίσης και ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεν φάνηκε ενθουσιώδης χθες στη τοποθέτηση του για τη λειτουργία εποπτευόμενων χώρων από τους ΟΤΑ. Η ίδια δήλωσε, ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τη διάταξη έτσι όπως έρχεται.

«Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά η νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Έφτασε να πουλούν στα σούπερ μάρκετ τυριά με κάνναβη και άλλα προϊόντα», σημείωσε η κ. Γιαννάκου.

Παράλληλα, απαντώντας στον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και εισηγητή του ΚΙΝΑΛ στο νομοσχέδιο, Γιώργο Καμίνη, που σημείωσε ότι δεν πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπίζεται με ηθικολογίες, η κ. Γιαννάκου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η άποψη μου δεν είναι ηθικολογία κ. Καμίνη. Η ηθικολογία των σοσιαλιστών δεν με συγκινεί. Η έννοια του εποπτευόμενου χώρου τι σημαίνει; ότι είναι ο χρήστης που φέρνει μαζί του το ναρκωτικό ή η Πολιτεία που του τα δίνει;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ