today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μαξίμου: Μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών

Θετική είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη αποτίμηση από τη σημερινή έκδοση του δεκαπενταετούς ομολόγου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αρχικά υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική οικονομία λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές, σε τόσο μεγάλο χρονικό ορίζοντα, για πρώτη φορά μετά από την πολυετή κρίση». Όπως τονίζουν οι πηγές: «15ετές Ομόλογο = 15ετής Εμπιστοσύνη».

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «η Ελληνική Δημοκρατία δανείζεται με πολύ χαμηλό κόστος, πολύ χαμηλότερο από αντίστοιχης διάρκειας έκδοση του 2009, βελτιώνοντας το προφίλ και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους» καθώς και ότι «η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ, όταν προσφέρθηκαν περίπου 19 δισ. ευρώ. Γεγονός που υπογραμμίζει τη μεγάλη ζήτηση για ελληνικούς τίτλους, κυρίως μάλιστα από θεσμικούς, μακροπρόθεσμους, επενδυτές του εξωτερικού».

Κυβερνητικοί κύκλοι δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι «η Ελλάδα διατηρεί ζεστό το ενδιαφέρον των επενδυτών, διασφαλίζοντας τον ομαλό δανεισμό της με ιστορικά χαμηλά επιτόκια από τις αγορές».

Καταλήγουν έτσι στο συμπέρασμα, πως «μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και πέραν του 2032, που είχε τεθεί ως ορόσημο από τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ