today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Economist: Εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική οικονομία!

Μιλώντας στην εκδήλωση του Economist ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισης, προέτρεψε να υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα καθώς οι τρεις αυτές εταιρίες αποτελούν την ατμομηχανή της Ελληνική οικονομίας.

“Εγώ εύχομαι το 2020 ο κ. Χρήστος Μεγάλου να χρηματοδοτεί τον κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση να φτιάχνει δρόμους, ώστε να κινούνται τα αυτοκίνητα και να καταναλώνουν βενζίνη για τον κ. Ανδρέα Σιάμισιη, κι όλοι μαζί να προσφέρουν έσοδα στο Δημόσιο”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχουν πλέον βασικές προϋποθέσεις που έχουν επιτευχθεί, όπως μεταξύ άλλων οι υψηλότεροι αναπτυξιακοί ρυθμοί από αυτούς που είχαν αρχικά εκτιμήσει οι θεσμοί, και που επιτρέπουν στην Ελλάδα να ζητήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σταθερά χαμηλότερο κόστος δανεισμού, προσδοκίες για την χρήση και αξιοποίηση των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων για αναπτυξιακά έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ