today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Δίκη για πλημμύρες Μάνδρας: Απούσα η Ρ.Δούρου. Αυστηρές ποινές ζητούν οι συγγενείς θυμάτων

Δεκάδες συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης πλημμύρας που έπληξε την Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017 έδωσαν το «παρών», σήμερα το πρωί, στην έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από τα 21 άτομα που κατηγορούνται για τις φονικές πλημμύρες, κάποιοι επέλεξαν να μην προσέλθουν στο δικαστήριο, ενώ κάποιοι άλλοι να εκπροσωπηθούν στη δίκη από τους δικηγόρους τους. Ανάμεσα στους απόντες ήταν και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο κατάλογος των μαρτύρων που πρόκειται να καταθέσουν είναι μακρύς, καθώς ανέρχονται περίπου στους 135, εκ των οποίων οι 103 βρέθηκαν στο δικαστήριο, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Με βάση, λοιπόν, τα δεδομένα, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.

Πληγέντες και συγγενείς θυμάτων από την πολύνεκρη τραγωδία δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Αυτήν την ώρα η συνεδρίαση έχει διακοπεί, καθώς συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα αλλαγής της αίθουσας που θα διεξάγεται η δική, καθώς και αίτημα διακοπής της δίκης. Εδώ και αρκετή ώρα η έδρα εξετάζει αυτά τα αιτήματα για να αποφανθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 21 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ