today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών και τώρα Ισπανία

Την δεύτερη ήττα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης γνώρισε σήμερα η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών από τη Ρωσία με 12-7 και κατέλαβε την τρίτη θέση στον πρώτο όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι στον προημιτελικό της Τρίτης (5.30μμ) θα αντιμετωπίσει την δευτεραθλήτρια κόσμου Ισπανία, την οποία είχε κερδίσει στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού της Βαρκελώνης το 2018.
Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ καλές αμυντικές προσαρμογές και κατάφερε να ανοίξει το σκορ, χάρη στο τέρμα της Αβραμίδου ενώ η Ξενάκη έκανε λίγο αργότερα το 2-1. Το προβάδισμα της Εθνικής μεγάλωσε (3-1) στο τέλος της πρώτης περιόδου, με ένα ωραίο γκολ της Νίνου.
Η Ξενάκη “έγραψε” το 4-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, όμως το δεύτερο γκολ από κόντρα των Ρωσίδων και ένα τέρμα της Σερζάντοβα, έφεραν τον αγώνα στα ίσια (4-4), με την Προκόφιεβα να δίνει την πρωτοπορία για πρώτη φορά στην ομάδα της (5-4). Η Ελευθεριάδου ισοφάρισε το ντέρμπι (5-5) και με το γκολ της Τσουκαλά, οι Ελληνίδες ξαναπήραν τα ηνία (6-5) στο τέλος του ημιχρόνου, σε μία συναρπαστικό από κάθε άποψη αναμέτρηση.
Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση έχασαν την επαφή με τα δίχτυα στο τρίτο οκτάλεπτο και η Ρωσία βρήκε την ευκαιρία, με τέρματα της Μπορίσοβα, της Προκόφιεβα και της Ιβάνοβα, να «πάρει κεφάλι» στο σκορ με 8-6. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι Ρωσίδες είχαν 5/8 στον παίκτη παραπάνω και η ελληνική ομάδα 2/5.
Το ρωσικό σερί έφθασε στο 5-0 με γκολ της Γκορμπούνοβα και της Καρίμοβα (10-6) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με την Εθνική μας να μένει χωρίς γκολ για περίπου ενάμιση ημίχρονο. Η Τσουκαλά μείωσε σε 10-7 αλλά ήταν πλέον αργά για να ελπίζει στην ανατροπή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Οκτάλεπτα: 3-1,3-4,0-3, 1-4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ