today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία πραγματοποιεί ο Π.Παυλόπουλος

Eπίσημη διήμερη επίσκεψη στην Ιρλανδία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Ιρλανδού ομολόγου του Μάικλ Ντ. Χίγκινς.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, συνοδευόμενοι από την ελληνική αντιπροσωπεία, θα αφιχθούν στις 11.00 (τοπική ώρα) στο Προεδρικό Μέγαρο «Aras Uachtarain» στο Phoenix Park, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς και την κ. Ζαμπίνα Χίγκινς.

Στις 11.15 οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως στις 11.30 θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Για τις 11.50 είναι προγραμματισμένη τελετή φύτευσης αναμνηστικού δενδρυλλίου σε ειδικό χώρο του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στις 12.30, τελετή κατάθεσης στεφάνου στον «Κήπο Μνήμης».

Στις 14.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ στο πρωθυπουργικό μέγαρο και αμέσως μετά, στις 15.20, θα μεταβεί στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρόεδρο της Γερουσίας και τον σύμβουλο της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ιρλανδίας Ελλάδος.

Στη συνέχεια, 16.05, ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του θα επισκεφθούν την ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο και το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί στις 19.30 από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας, κ. Χίγκινς και την σύζυγό του προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Ελλάδας.

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, στις 10.15, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου θα επισκεφθούν το Μουσείο Διασποράς «EPIC» και ακολούθως στις 11.15 θα μεταβούν στο Δημαρχείο, όπου ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του Δουβλίνου.

Στις 12.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του, θα μεταβούν στο Πανεπιστήμιο Trinity, όπου στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο διδάκτορα Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Trinity.

Εν συνεχεία, στις 15.15, ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί, στον Κρατικό Ξενώνα Farmleigh House, με ομογενείς, παρουσία του αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας και έξαρχου Δ. Ευρώπης και Ιρλανδίας, Νικήτα και στις 17.25 θα μεταβούν στον ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία από τον αρχιεπίσκοπο Νικήτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ