Οι προβλέψεις των ειδικών για την “οικονομική ανεξαρτησία Χάρι και Μέγκαν

257
ΑΠΕ

Είτε στον Καναδά, είτε στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν θα μπορούσαν να γίνουν “οικονομικά ανεξάρτητοι” όπως το επιθυμούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενοι την εικόνα τους, όπως εκτιμούν πολλοί ειδικοί.

“Όλοι οι εκδοτικοί οίκοι του κόσμου θέλουν ένα βιβλίο τους (…) όλες οι μάρκες θέλουν να συνάψουν συμβόλαιο μαζί τους”, συνόψισε ο Ρον Τορόσιαν, ο ιδρυτής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων 5WPR. “Η ακτινοβολία τους είναι παρόμοια με των Ομπάμα (…) με της Κάιλι Τζένερ ή του Τζέι-Ζ”, πρόσθεσε.

Από τη μία πλευρά, μια Αμερικανίδα ηθοποιός, πρωταγωνίστρια στη σειρά Suits που γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία. Από την άλλη, ένας πρίγκιπας, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

“Ως ζευγάρι, το στάτους τους είναι ακόμη ανώτερο”, εκτιμά εξάλλου ο Σαρόν Έλκαμπας, ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου MN2S, που παρέχει υπηρεσίες σε διασημότητες (από τον Πελέ μέχρι την Κέιτλιν Τζένερ) για διάφορες εκδηλώσεις. Είναι ένα μικτό ζευγάρι, “το πιο προοδευτικό βασιλικό ζευγάρι, ενσαρκώνουν μια νέα εποχή και μια αλλαγή στις βασιλικές παραδόσεις (…) κάτι που διευρύνει αισθητά το κοινό τους”, επισήμανε.

Όλοι οι παρατηρητές συμφωνούν: είναι απίθανο το ζευγάρι να επιλέξει να ζήσει στην ανωνυμία, να προτιμήσει μια “απλή καθημερινότητα” όπως εκείνη που εικονίζεται στο πρωτοσέλιδο φωτομοντάζ της New York Post: ο Χάρι, με τα εσώρουχα, να πίνει μπίρες παρακολουθώντας τηλεόραση και δίπλα του η Μέγκαν, με μπιγκουτί στο κεφάλι, σαν απλή νοικοκυρά.

“Είναι κάτι απραγματοποίητο γιατί αν θέλουν να γίνουν οικονομικά αυτόνομοι, αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν βασιστούν στον δεσμό τους με τη βασιλική οικογένεια”, σύμφωνα με την Αριάν Τσέρνοκ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης και ειδική σε θέματα που αφορούν το βρετανικό Στέμμα. Ακόμη και αν ο Χάρι με τη Μέγκαν θα ήθελαν να τους ξεχάσουν τα παραδείγματα του Εδουάρδου Η΄ (του παραιτηθέντος βασιλιά) και της πριγκίπισσας Νταϊάνα απέδειξαν ότι είναι αδύνατον να μην τους συνδέουν συνεχώς με τη βασιλική οικογένεια.