today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σάμος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου Σάμου κιαλεί ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σήμερα στις 16:00, με αφορμή την παρουσία δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάνει λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Καλεί, δε, σε συγκέντρωση γιατί η κυβέρνηση «παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί».

Με την ανακοίνωση ο δήμος ζητάει «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου».

Σύσκεψη δημάρχων υπό τον περιφερειάρχη

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη καλεί σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δημάρχους των νησιών ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή αυριανή συνάντηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με υπουργούς της κυβέρνησης, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του βορείου Αιγαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ