today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ρέθυμνο: Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μυλοποτάμου λόγω ψύχους

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από χθες.

Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας. Το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο το οποίο υπέστη φθορές. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας.

Οι αρχές μέχρι και την εξασθένηση των ακραίων καιρικών φαινομένων ζητούν από τους πολίτες, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Λιμενικό κ.λπ. Επίσης να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες με τα οχήματά τους, ιδιαίτερα σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και να αποφεύγουν τη διέλευση από χείμαρρους πεζή ή με οχήματα ακόμη και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση της βροχόπτωσης.

Στον Ψηλορείτη, παρότι το χιόνι έφτασε μέχρι και τα πεδινά του δήμου Ανωγείων, δεν έχει παρουσιασθεί κανένα πρόβλημα που να αφορά κυρίως το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ