today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

“Έφυγε” από τη ζωή η Έρρικα Μπρόγιερ

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Έρρικα Μπρόγιερ, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Στις αρχές Δεκεμβρίου η Έρρικα Μπρόγιερ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα», στην οποία εμφανιζόταν, μετά από προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε θεραπευτήριο της Αθήνας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ’ έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).

Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε με τον Γιάννη Μαρινάκη.

Παρόλο που απείχε για δύο περίπου δεκαετίες από την σκηνή, φέτος η Έρρικα Μπρόγιερ επέστρεψε στο «σανίδι» και συγκεκριμένα στην «Παριζιάνα» που παίζεται στο θέατρο Broadway βασισμένη στη θρυλική ταινία των Δαλιανίδη-Πλέσσα. Πριν από 50 χρόνια είχε ξεχωρίσει στην κινηματογραφική εκδοχή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ