today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου στη Μογκαντίσου

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε σθεναρά χθες Κυριακή την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε το Σάββατο στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, και είχε αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, αναφέρει ανακοίνωση των δεκαπέντε κρατών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ, που τονίζει ότι είναι ανάγκη όλα τα κράτη να την καταπολεμήσουν με όλα τα μέσα.

Η ανακοίνωση προτρέπει όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ να συνεργαστούν ενεργά με την κυβέρνηση της Σομαλίας για να προσαχθούν οι δράστες, οι οργανωτές, οι χρηματοδότες και οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής ενέργειας του Σαββάτου ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η επίθεση του Σαββάτου στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν εκατό ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι σχεδόν 150. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια, ωστόσο οι υποψίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στρέφονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να υποστηρίξει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη Σομαλία και ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητά του ως προς αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ