today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Σ. Ζαχαράκη: Να μην ξεχάσουμε τη φρίκη του ναζισμού

Το καθήκον μας να μην ξεχάσουμε τη φρίκη του Ναζισμού αλλά και το χρέος μας για συνεχή αγώνα εναντίον των αντιδημοκρατικών ιδεών, υπογραμμίζει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σε σχόλιό της ειδικότερα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Και προσθέτει: «Αναμένουμε φυσικά με ενδιαφέρον την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά η νίκη επί της ολοκληρωτικής αυτής ιδεολογίας πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτική».

Ερωτηθείσα για τις καταγγελίες για αστυνομική βία, αφού υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση αυτή εξελέγη με τη ρητή δέσμευση να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με σεβασμό στην προστασία των δικαιωμάτων και την τήρηση της νομιμότητας», αναφέρει πως «κάθε καταγγελία διερευνάται και, στην περίπτωση που είναι βάσιμη, ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία». Για το μέτρο να φέρουν κάμερες στις στολές τους οι αστυνομικοί, η κυρία Ζαχαράκη σημειώνει ότι έτσι γίνεται δεκτό ένα πάγιο αίτημα των ιδίων, ώστε «να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με πλήρη διαφάνεια».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα η κυρία Ζαχαράκη επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι νέο, «νέο είναι η ενεργητική εξωτερική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, μια πολιτική που αποδίδει καρπούς όχι μόνο στον αμιγώς διπλωματικό τομέα, αλλά και στον οικονομικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ