today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Επιστολή Τραμπ προς Πούτιν για την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων

Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σερκγέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει στείλει μία σύντομη επιστολή σχετικά με την Συμφωνία Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσης Εμβέλειας (INF) στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

“Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόλαντ Τραμπ έστειλε μία σύντομη επιστολή, με την οποία γνωστοποίησε ότι η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη για την συνέχιση των προσπαθειών εξεύρεσης τρόπων, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις μας,” μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η επιστολή αυτή, ήταν απάντηση της αμερικανικής πλευράς σε πρόταση του Πούτιν για την εισαγωγή ενός νέου μορατόριουμ στην ανάπτυξη των πυραύλων που απαγόρευε η συμφωνία INF, σύμφωνα με την αναφορά του ίδιου πρακτορείου ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν επίσημα το πλαίσιο της συμφωνίας INF με την Ρωσία τον Αύγουστο, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον ότι η Μόσχα παραβίαζε την ίδια συμφωνία, έχοντας ήδη αναπτύξει έναν απαγορευμένο τύπο πυραύλου, καταγγελία την οποία, αρνείται το Κρεμλίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ