today-is-a-good-day
17 C
Athens

Η Μόσχα ανησυχεί για την επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Ρωσία

Το Κρεμλίνο θεωρεί πως η άποψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ ότι το ΝΑΤΟ ενδέχεται να προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας σύρραξη είναι η «μοναδική σωστή», καθώς πρόκειται για μια θεμελιωμένη εκτίμηση των ειδημόνων, αλλά δεν μπορεί να αξιολογήσει από στρατιωτικής απόψεως την εκτίμηση αυτή. Την ίδια στιγμή εκφράζει την ανησυχία του για την επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα με την Ρωσία.

«Στην δεδομένη περίπτωση πρόκειται για την άποψη ενός ειδήμονα, η οποία βασίζεται στην ανάλυση, την οποία κάνουν οι στρατιωτικοί μας παρακολουθώντας τα στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγει το ΝΑΤΟ. Στην δεδομένη περίπτωση η άποψη των ειδημόνων μπορεί να είναι και η μοναδική σωστή» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Β. Γκεράσιμοφ. Ωστόσο παράλληλα ο Πεσκόφ εξέφρασε την άποψη ότι «η διοίκηση της προεδρίας δεν μπορεί να προβεί σε εκτιμήσεις από στρατιωτική άποψη».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι η συνεχιζόμενη επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς την πλευρά των συνόρων μας προκαλεί ανησυχία δεν είναι μυστικό, είναι σε όλους γνωστό».

Νωρίτερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ, μιλώντας ενώπιον των ξένων στρατιωτικών ακολούθων, είχε δηλώσει ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής , στην Πολωνία καθώς και στην Μαύρη Θάλασσα και την Θάλασσα της Βαλτικής δείχνουν ότι η Συμμαχία προετοιμάζεται ενδεχομένως για μια μεγάλης κλίμακας σύρραξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ