today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Α.Παπαρήγα: Η κρατική καταστολή στηρίζεται στην εργοδοτική βία

«Βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τις ανάγκες της εργατικής τάξης με τις ανάγκες εκείνων που τους εκμεταλλεύονται», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η Αλέκα Παπαρήγα.

«Η πολιτική της ΝΔ όπως απεικονίστηκε και στο προεκλογικό της πρόγραμμα και στους νόμους που ψήφισε, έχει μια προϋπόθεση για να υλοποιηθεί -ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόσκληση σε Έλληνες και ξένους επενδυτές- την ένταση, την αύξηση της κρατικής καταστολής», κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση που δεν χρησιμοποίησε, σε κάποιες στιγμές, την κρατική καταστολή».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα καλέσει τους εργαζόμενους να μη σεβαστούν αντεργατικούς νόμους. Για την επιδίωξη να μπουν περιορισμοί στις διαδηλώσεις στο όνομα των πλειοψηφιών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στο σύνολο των ψηφοφόρων και επιπλέον, όπως είπε, πάντα στους δρόμους βγαίνουν λιγότεροι από το σύνολο των εργαζομένων και οι όποιες κατακτήσεις είναι για όλους.

Είπε επίσης, ότι μόνο το ΚΚΕ μιλάει για την επιστροφή των απωλειών για το λαό και πρόσθεσε ότι οι απώλειες δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις απώλειες επί των ονομαστικών μισθών και των συντάξεων, αλλά είναι απώλειες από τα διαρθρωτικά μέτρα, όπως πχ στο Ασφαλιστικό με τον νόμο Κατρούγκαλου για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, το ποσοστό αναπλήρωσης, τα όρια συνταξιοδότησης, τη ρήτρα βιωσιμότητας και το «σπάσιμο» της σύνταξης σε εθνική και ανταποδοτική.

«Όσο και να κοροϊδέψετε τον κόσμο, είναι πιο ώριμος. Πέρασε και τη δοκιμασία της “πρώτης φοράς Αριστεράς”, ξαναέρχεται η ΝΔ, που μάλιστα έρχεται και αναβαθμισμένη -κάνει και κάποια κριτική στο παρελθόν της- και θα καταλάβει ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά πρέπει να πεθάνει στην ώρα της, επομένως η καταστολή είναι σε ημερήσια διάταξη», είπε η Αλέκα Παπαρήγα, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, διότι αναγάγει σε μείζον ζήτημα την κρατική καταστολή «αν και γνωρίζει ότι η κρατική καταστολή δεν φέρνει αποτελέσματα αν δεν στηρίζεται στην εργοδοτική βία και την εργοδοτική καταστολή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ