today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Praxia Bank: Πώς κατέληξε με προσωπικό ασφαλείας μέχρι να πουληθεί

Με προσωπικό ασφαλείας θα …λειτουργεί μέχρι να πουληθεί η Praxia Bank, καθώς θα μείνουν 50 από τους 230 εργαζόμενους, που απασχολούσε μέχρι σήμερα. Οι απολυμένοι θα λάβουν αποζημίωση τουλάχιστον 6 μηνών.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Praxia, Αναστασία Σακελλαρίου, με επιστολή αποχαιρετισμού  ενημερώνει με «βαθιά και ειλικρινή θλίψη» ότι, από τις 19 Δεκεμβρίου, το λειτουργικό μοντέλο της Praxia Bank θα στηρίζεται σε μια πολύ πιο λιτή δομή και συνεπώς η πλειοψηφία των εργαζομένων θα πρέπει να αποχωρήσει από την τράπεζα.
Για τα στελέχη, όμως, υπάρχει πιο …γενναιόδωρη πρόνοια, καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες 10-14 πρόσωπα, που βρίσκονται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας θα μοιραστούν αναλογικά, βάσει …προϋπηρεσίας και θέσης, περί τα 2,5 εκατ. ευρώ, ώστε να συμπληρώσουν τις αποζημιώσεις τους, οι οποίες ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ στο σύνολο τους.
Μάλιστα, τα 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε retention bonus, είναι ήδη κατατεθειμένα σε λογαριασμό μεγάλης τράπεζας του εξωτερικού.
Απαντώντας στους επικριτές της, η Praxia υποστήριξε ότι το καινοτόμο, για τα ελληνικά δεδομένα, εγχείρημα για την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των παραπάνω συστημάτων κλήθηκε να προσπελάσει κανονιστικές και τεχνολογικές προκλήσεις. Η Praxia κινήθηκε σε αχαρτογράφητα νερά και πέτυχε να θέσει τις βάσεις και τους κανόνες για την είσοδο του digital onboarding, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ερμηνεία του θεσμικού πλαισίου, επίτευγμα, που δημιουργεί αξία για ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο.
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Viva Wallet αποσύρει το ενδιαφέρον της (στην πραγματικότητα αφορούσε μόνο την τραπεζική άδεια) και κάνουν λόγο για… φλερτ με την Παγκρήτια Tράπεζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ