today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Μαυροβούνιο, το 2020

Ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα. “Το πιο σημαντικό μήνυμα αυτής της συζήτησης ήταν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε την άφιξή του στο Μαυροβούνιο το επόμενο έτος”, δήλωσε ο κ. Μάρκοβιτς σε δημοσιογράφους, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου.
Ο κ. Μάρκοβιτς, συναντήθηκε, επίσης, με τον με τον γραμματέα του κράτους (επικεφαλής της κυβέρνησης του Βατικανού) καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, με τον οποίο είχε – όπως είπε – “μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα των σχέσεών μας και της συνεργασίας μας”.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μάρκοβιτς παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου σε τομείς που άπτονται των θρησκευτικών θεμάτων. Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης με τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Βατικανού, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ποντγκόριτσα το επόμενο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ