today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σ.Πέτσας: Πετύχαμε την ύψιστη πολιτική καταδίκη των τουρκικών ενεργειών

Η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση, τόνισε στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και σημείωσε ότι από παντού υπήρξε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε αυτά που ήθελε, την πλήρη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου, την ύψιστη πολιτική καταδίκη των τουρκικών ενεργειών και την αναγνώριση ότι η συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε  ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ Πέτσας.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους, η οποία θα είναι ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ