today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

«Δεινόσαυροι» στο Παρίσι από τον Julien Nonnon

Ένας τυραννόσαυρος Ρεξ περιφέρεται στους δρόμους του Παρισιού. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία video-mapping, o καλλιτέχνης Ζιλιέν Νονόν (Julien Nonnon) έφερε στη ζωή, εδώ και χιλιετίες, εξαφανισμένα βιολογικά είδη με προβολές δεινοσαύρων στον Jardin d’Acclimatation, ένα πάρκο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην έκθεση «Προϊστορικό Σαφάρι», ένας T-Rex που περιστρέφει τα τεράστια κίτρινα μάτια του κι ένας τρικεράτοπας που κραδαίνει τα πράσινα κέρατά του εμφανίζονται, μεταξύ άλλων της Κρητιδικής περιόδου, ως ολογραφίες πάνω σε τοίχους, όταν πέφτει η νύχτα. Ο Νονόν δήλωσε στο Colossal ότι το πρότζεκτ εστιάζει στην ποπ κουλτούρα και ότι «πηγή έμπνευσης ήταν τα βιβλία περιπέτειας του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του Ιουλίου Βερν και του Μάικλ Κράιχτον, καθώς και οι ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ».

Επιπλέον, οι επισκέπτες προσκαλούνται να παρακολουθήσουν το αρχικό show του «θηριοδαμαστή δεινοσαύρων» Igor Vanzane, καθώς και ένα μίνι blockbuster, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος ο Νονόν με τίτλο «Dino Escape» (στην ταινία, πολλοί δεινόσαυροι εισβάλλουν στους δρόμους του Παρισιού). Αλλά και να βιώσουν μια 360 μοιρών εμπειρία -και αυτή δημιουργία του Νονόν-, στην οποία θα πρέπει να φέρουν πίσω στο σήμερα ένα αυγό T-Rex. Τέλος, να βρεθούν μπροστά σε μια σύγκρουση μεταξύ ενός τρικεράτοπα και ενός τυραννόσαυρου Ρεξ, η οποία θα διαλύσει την ειρήνη αυτής της «κοιλάδας των δεινοσαύρων».

Η εγκατάσταση θα παραμείνει στον Jardin d’Acclimatation έως τις 5 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ