today-is-a-good-day
19 C
Athens

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών …ταξιδεύει στην Κίνα

Ταξίδι στην Κίνα ξεκινά σε λίγες ημέρες η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, με στόχο να μεταφέρει τη μουσική της Ευρώπης στη μεγάλη αυτή χώρα της ΄Απω Ανατολής, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το έργο της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών στα τρία χρόνια από την ίδρυσή της.

Η περιοδεία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των περιφερειών της μεγάλης αυτής χώρας της Άπω Ανατολής, καθώς και με την αμερικανική εταιρία Parma Recordings LLC, και θα διαρκέσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η ορχήστρα θα επισκεφτεί το Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες μεγάλες πόλεις και θα δώσει συμφωνικές συναυλίες στις μεγάλες αίθουσες συναυλιών των πόλεων αυτών. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, στη συναυλία του Πεκίνου, την πρωτοχρονιάτικη συναυλία στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται και ο Πρόεδρος της Κίνας.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μίλησαν ο πρόεδρος και ιδρυτής της Ορχήστρας, καθηγητής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Μαλλιάρας, ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Βύρων Φιδετζής, ο προσκεκλημένος αρχιμουσικός της Ορχήστρας για την περιοδεία στην Κίνα Μιχάλης Οικονόμου και η διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης Στεφανία Μεράκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ