today-is-a-good-day
19 C
Athens

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός με την κατηγορία της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών μηχανισμών

Με την κατηγορία της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών μηχανισμών, οδηγείται στον εισαγγελέα 33χρονος Βέλγος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της κρατικής Aσφάλειας, στην περιοχή του Παπάγου. Μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης που έφερε ο 33χρονος, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι ο καθένας από 4 τεμάχια στερεού πετρελαίου και «φιδάκι», 6 πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο, μία πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό, ένα φλόγιστρο υγραερίου και ένα ζευγάρι γάντια.

Στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε δεν δέχθηκε να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, γι΄αυτό και κατηγορείται και για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος Βέλγος, που διαμένει χρόνια στην Ελλάδα, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν στο Βέλγιο για εμπρησμούς.

Από την κρατική Ασφάλεια συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι σκοποί του 33χρονου και αν εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ