today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Κ.Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργός, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο θα έχει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Άγκυρα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα το sigmalive.gr «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε να συναντηθούμε. Και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά εκεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων ότι δεν συζητάει με κανέναν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα ας κάνει τα βήματά της. Κι εμείς έχουμε δικαίωμα να κάνουμε τα δικά μας. Θα κάνουμε κι εμείς τα δικά μας. Και ό,τι χρειαστεί θα κάνουμε. Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Νότια Κύπρος, ό,τι κάνουν οι τρεις τους, πλέον δεν μας επηρεάζουν. Εμείς συμφωνήσαμε γραπτώς με τη Λιβύη, υπογράψαμε. Και πιστεύω ότι θα περάσει κι από τη βουλή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Γαλλία μπορεί να ενοχληθεί σοβαρά από το τελευταίο γεγονός στην ανατ. Μεσόγειο. Η συμφωνία με τη Λιβύη μπορεί να τους ενοχλήσει σοβαρά. Το βήμα που κάναμε αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και της Λιβύης και της Τουρκίας. Και δεν συζητάμε μαζί σας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και αυτό θα τους το ξεκαθαρίσουμε. Δεν συζητάμε δικαιώματα που αποτελούν κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πρέσβη της Λιβύης στην Ελλάδα, προεξοφλώντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα ο πρέσβης της Λιβύης θα απελαθεί» την Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ