Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Θ. Ρουσόπουλος – Ενημέρωσε για το «Κανένα παιδί μόνο»

142

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος συμμετείχε σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, η οποία έλαβε χώρα στο Παρίσι.

Στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστη και η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη Ευρώπης Liliane Maury Pasquier. Ενώπιόν της ο κ. Ρουσόπουλος άδραξε την ευκαιρία να ενημερώσει το σώμα για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει υπό την αιγίδα του την προστασία των ανηλίκων παιδιών θυμάτων του προσφυγικού προβλήματος. Ο κ. Ρουσόπουλος ανέλυσε την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού η οποία έχει ως σύνθημα “No child alone”, κανένα παιδί μόνο του, και ζήτησε από την πρόεδρο του Συμβουλίου την συνδρομή της στην αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος.

Η κα Pasquier υποδέχθηκε με θέρμη την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι θα την στηρίξει. Συμπλήρωσε πως «δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η αλληλεγγύη που θα θέλαμε μεταξύ των χωρών της Ευρώπης» και επεσήμανε την ανάγκη να επανεξεταστεί συνολικά η συμφωνία του Δουβλίνου για το προσφυγικό, θέση σύμφωνη με τις ελληνικές απόψεις. «Είναι unfair, να παίρνουν τα βάρη αυτού του μεγάλου προβλήματος μόνον λίγες χώρες» είπε επι λέξει η πρόεδρος του Συμβουλίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος κατέθεσε τρισέλιδο σημείωμα στα πρακτικά του Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Απόστολου Δοξιάδη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.