today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

“Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που με αξίωσε ο Θεός να παραβρεθώ σήμερα στην μεγάλη εορτή του Αγίου Ανδρέα στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Επίσης είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας”, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Αντώνης Διαματάρης μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία για τη Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι και συνέχισε: “Κάθε επίσκεψη στην πόλη, κάθε επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάθε επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη αποτελεί μια ευλογία και μια χαρά”.

Στην λειτουργία του ιδρυτή του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολου Ανδρέα του πρωτόκλητου συλλειτούργησε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ενώ παρέστη και αντιπροσωπεία του Βατικανού με επικεφαλής τον σεβασμιώτατο Κουρτ Κοχ.

Την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης που είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι “Μετέφερα στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις ευχές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δύναμη στο έργο της αγάπης και της ειρήνης, της πρωτόθρονης και πρωτεύθυνης, Μητέρας Εκκλησίας ανά την οικουμένη”.

Μετά την δεξίωση που ακολούθησε στον Οικουμενικό Θρόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των επίσημων που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή της ίδρυσης της εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ