today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τα αντανακλαστικά του Κ.Μητσοτάκη

Τη «χαοτική» ποιοτική διαφορά και πολιτική ευθιξία ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει η αναγκαστική παραίτηση του  80χρονου διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς η συγκεκριμένη …ανορθογραφία βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή, με την καθολική κάλυψη που είχαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, οι συγγενείς, οι «ημέτεροι» και οι κολλητοί των υπουργών, που είχαν κατακλύσει το Δημόσιο, με υπέρογκους μισθούς.

Του Κώστα Πασίση

Η κυβέρνηση πάντως και ο Πρωθυπουργός κινήθηκαν αστραπιαία και απομάκρυναν τον παραλίγο διοικητή, δείχνοντας τα άμεσα αντανακλαστικά της.

Σε πολιτικό επίπεδο καταδείχθηκε ότι δεν απέκτησαν αλαζονικά χαρακτηριστικά, λόγω εξουσίας, και δεν κωφεύουν στις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη αστοχία διορθώθηκε, όπως έγινε και με κάποια άλλα κομματικά στελέχη, που είδαν την πόρτα της εξόδου αυτόματα, μόλις προκάλεσαν την κοινή γνώμη με ρατσιστικές δηλώσεις τους.

Αντίθετα, η ηγεσία της Κουμουνδούρου συνεχίζει να καλύπτει τον κ. Δρίτσα και τις απαράδεκτες αναφορές του περί βιασμών ανηλίκων στη Μόρια, κάθε εξάμηνο.

Η υπόθεση με τον Καρδιτσιώτη συνταξιούχο γυμνασιάρχη, που ήθελε να γίνει διοικητής είναι …παρωνυχίδα, μπροστά στο κραυγαλέο σκάνδαλο με το προστατευόμενο του κ. Πολάκη ο οποίος έγινε αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Σαντορίνης με 48.000 ευρώ το χρόνο, αν και ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ. Αλλά και την προκλητική πρόσληψη Καρανίκα στο Μαξίμου, ως σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού.

Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας το όλο θέμα μιλούν για  τεχνητή διόγκωση, για μια προσπάθεια, από πλευράς αντιπολίτευσης, αλλαγής της ατζέντας, καθώς οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο …θεατή στο πολιτικό σκηνικό. Και μέχρι σήμερα δεν έχει βρει ικανοποιητική πολιτική …περπατησιά.

Όπως επισημαίνεται ακόμη, όλοι εστίασαν την προσοχή τους σε μια παραφωνία και αγνόησαν επιδεικτικά το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο και όσοι δεν πετυχαίνουν τους στόχους θα απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποζημίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα δεν αποκλείεται να επανεξεταστούν κάποια από τα βιογραφικά των διοικήσεων και αν παραστεί ανάγκη μπορεί να γίνουν και στο παρα πέντε διορθώσεις.

Το Μαξίμου, ωστόσο κοιτάζει το δάσος και όχι το δέντρο και στην προκειμένη περίπτωση εστιάζει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και  θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ένα νομοσχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για πολίτες και επιχειρήσεις, στην αύξηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, εισάγει νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων με αυξημένα ποσοστά επί του εισοδήματος, αλλά και κίνητρα για την αγορά ακινήτων, αλλαγές στη πάγια ρύθμιση εξόφλησης οφειλών και αυτόματη διαγραφή χρεών προς την εφορία.

Αύριο επίσης σύσσωμη η κυβέρνηση θα μεταφερθεί στο εκθεσιακό χώρο του Metropolitan expo, στην περιοχή του αεροδρομίου Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί το 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

Ένα συνέδριο που όπως λένε οι διοργανωτές του σηματοδοτεί τη σύγχρονη φυσιογνωμία της ΝΔ, κάτι που αποτυπώνεται και στο κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου, με τίτλο: «Το μέλλον αρχίζει τώρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ