today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Άνοιξε τις εργασίες του το digital economy forum 2019

Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), διοργανώνει συνέδριο σήμερα στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ με θέμα “Digital Economy forum 2019, Leading Greece to Growth”.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ Γιάννης Σύρρος, «η βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας και των τεχνολογικών ανακαλύψεων των τελευταίων δεκαετιών, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της ζωής μας. Αποτελεί τον κρίσιμο συντελεστή ισχύος στη νέα παγκόσμια οικονομία αναθεωρώντας πολλές από τις βεβαιότητες του παρελθόντος».

Όπως υπογράμμισε «έως το τέλος του 2020, κάθε άνθρωπος στον πλανήτη θα χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 26 έξυπνα αντικείμενα, ενώ έως το 2030 η παγκόσμια διασύνδεση δεδομένων και πληροφοριών αναμένεται να αυξηθεί κατά 75%». Έκανε λόγο και για την έλευση του 5G, και την αυξημένη συνδεσιμότητα που θα φέρουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς, καθώς και ευρεία γκάμα νέων υπηρεσιών, βασισμένες σε υποδομές 5G, που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά πλέον την εμπειρία αλλά και τις δυνατότητες των χρηστών.

«Από τις ιατρικές επεμβάσεις από απόσταση μέχρι τα αυτοκινούμενα οχήματα, τα δίκτυα επόμενης γενιάς τηλεπικοινωνιών φέρνουν όλες τις πρωτοποριακές εφαρμογές στις καθημερινότητα μας. Παράλληλα, όλες οι κρίσιμες υποδομές από την παραγωγή, μετάδοση, και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, τη διανομή νερού, τη βιομηχανική παραγωγή, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη ναυτιλία, οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας, έως την υγεία και πολλά άλλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή… την τεχνολογία. Έως το 2023 θα κυκλοφορούν 740 χιλιάδες αυτόνομα οχήματα και έως το 2030 τα 2/3 της καταναλωτικής εμπειρίας θα χειρίζονται έξυπνες μηχανές» ανέφερε.

Και κατέληξε ο κ. Σύρρος: «Σε αυτήν την πραγματικότητα οφείλουμε να συντονιστούμε. Για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα, διασφαλίζοντας τη διάχυση της τεχνολογίας παντού και σε όλους, πολίτες, κράτος, επιχειρήσεις, όλους τους παραγωγικούς τομείς και κλάδους με στόχο την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας».

Σημειώνεται ότι, με το σύνθημα «η ψηφιακή τεχνολογία και καινοτομία μπαίνει σε θέση οδηγού για το νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική Οικονομία» διεξάγεται σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, το «digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth». Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλοπούλου, ενώ κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο το βράδυ είναι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ωστόσο η ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν του επιτρέπει να παραβρεθεί. Στο συνέδριο, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος, θα παραστεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.

Στο digital economy forum 2019 συμμετέχουν πολλά κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το «παρών» θα δώσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας & Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. Επιπλέον, θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Ray Pinto, Director for Member Relations and Digital Transformation, DIGITALEUROPE, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος , ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ, Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, (Ε.ΕΝ.Ε.), ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΛΠΕ, ο Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ, κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ