today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Μοντέλα και μπαλαρίνες με vintage επώνυμα μπουφάν

Προσωρινό κατάστημα -το τρίτο του, τα άλλα δύο είναι στο Παρίσι και στο Τόκιο- εγκαινίασε ο οίκος μπουφάν Moncler στο Μιλάνο και παρήγγειλε στη Βανέσα Μπίκροφτ (Vanessa Beecroft) να ετοιμάσει γι’ αυτόν τον λόγο μια καλλιτεχνική περφόρμανς.

Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο του «Genius Project», μιας πρωτοβουλίας, στην οποία καλούνται διάφοροι δημιουργοί, είτε να παρουσιάσουν τις δικές τους κολεξιόν, είτε να εξερευνήσουν τις κρεασιόν του οίκου. Η Ιταλίδα καλλιτέχνης περφόρμανς σκηνοθέτησε μοντέλα και χορεύτριες μπαλέτου να φορούν vintage μπουφάν, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον εδώ και καιρό ντιζάινερ του ιταλικού οίκου – και ιδρυτή του εμπορικού σήματος Palm Angels – Φραντσέσκο Ραγκάτσι.

Η εγκατάσταση της Μπίκροφτ ήθελε να γεννήσει συναίσθημα νοσταλγίας, με τα μπουφάν. Λίγα μόλις μέτρα από το Teatro alla Scala, το με παλ χρώματα ταμπλό βιβάν που σκηνοθέτησε η καλλιτέχνης έπαιξε με ιδέες περφόρμανς και έφερε στη μνήμη τις συνεργασίες της Μπίκροφτ με τον Κάνιε Γουέστ. Το 2010, ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια του 35λεπτου βιντεοκλίπ «Runaway» του Γουέστ, στο οποίο χορευτές και φιγούρες κάθονταν σε ένα μακρύ τραπέζι για δείπνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ