today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν.Τραμπ: Υπόσχεται σημαντικές μειώσεις φόρων εάν επανεκλεγεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη εφόσον επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του 2020 και το κόμμα του καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του και τα δύο σώματα του Κογκρέσου.

«Θα κάνουμε μια σημαντική μείωση φόρων για τα μεσαία εισοδήματα αν ξαναπάρουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Οι Δημοκρατικοί διαθέτουν ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

«Θα μιλήσουμε για αυτό λίγο αργότερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντική μείωση των φόρων για τα μεσαία εισοδήματα (…) που πραγματικά επωφελήθηκαν από την (προηγούμενη) μείωση των φόρων», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Αυτό θα είναι ένα από τα θέματα για να εξασφαλίσουμε τον έλεγχο της Βουλής, αφού στους Δημοκρατικούς αρέσουν οι αυξήσεις φόρων, όχι οι μειώσεις», πρόσθεσε.

Το 2017 η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου ενέκρινε μια σημαντική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, η οποία είχε ως στόχο να επωφεληθεί η μεσαία τάξη, με μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία. Η μεταρρύθμιση αυτή αφορούσε κυρίως τη μείωση φόρων των επιχειρήσεων, καθώς η κλίμακα φορολόγησής τους μειώθηκε από το 35% στο 21%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ