today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Ασφάλεια και νομιμότητα το κυρίαρχο δόγμα της Κυβέρνησης

Η ασφάλεια των πολιτών παραμένει κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης η οποία είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει άλλη μια προεκλογική δέσμευση της για πάταξη της ανομίας σε όλα τα επίπεδα, εφαρμόζοντας και εκσυγχρονίζοντας την κείμενη νομοθεσία, παρά το «αντάρτικο» πόλης του ΣΥΡΙΖΑ του  3% και τις απειλές των κουκουλοφόρων για κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων, ενόψει Πολυτεχνείου.

Του Κώστα Πασίση

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και οι  προσπάθειες της Κουμουνδούρου εστιάζονται στο  να το «αποδημήσει», θέτοντας ανύπαρκτα ζητήματα δημοκρατικότητας, κατά την άσκηση του, από τα εντεταλμένα όργανα του κράτους.

Το Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα παρακολουθεί με προσοχή το …επαναστατικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ του 3%, όπως ξετυλίχθηκε με την αποτυχημένη κίνηση των βουλευτών να υπερασπιστούν τους μπαχαλάκηδες στη ΑΣΟΕΕ και τη ακατανόητη επίθεση Φίλη στην υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως στη Βουλή.

Η απάντηση σε αυτό το αφήγημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τη θέση της για μηδενική ανοχή στην ανομία. Ενώ «εγγύηση» για την πιστή εφαρμογή του νόμου, χωρίς εκπτώσεις στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών  και άλλα …παρατράγουδα είναι η παρουσία του Μιχ. Χρυσοχοίδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενός πολιτικού με αδιαμφησβήτητα  διαπιστευτήρια δημοκρατικού ήθους και πολιτικής παράδοσης.

Σε αυτή τη φάση ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης αποδεικνύεται πρόσωπο κλειδί στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης  στα θέματα της ασφάλειας και ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Πρωθυπουργός για το συγκεκριμένο πόστο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι παρά την σχεδόν «λυσσαλέα» αντίδραση της Κουμουνδούρου και των γνωστών περιθωριακών στοιχείων, θα βγει κερδισμένη από αυτή τη μάχη και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας  για άλλη μια φορά θα απομονωθεί, όπως έγινε στη ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου διαθέτει μετρήσεις που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης επικροτεί τις κινήσεις της για πάταξη της ανομίας στο μέχρι χθες άβατο των Εξαρχείων.

Υστέρα από συντονισμένες προσπάθειες της ΕΛΑΣ εκκενώθηκαν  10 υπό κατάληψη κτήρια στην περιοχή των Εξαρχείων και έγιναν δυο επιτυχημένες επεμβάσεις. Μια  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου είχε μετατραπεί σε κανονική γιάφκα. Μια εικόνα που «σόκαρε» το Πανελλήνιο και άλλη μια με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η Κουμουνδούρου υιοθετώντας τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ του 3% για άλλη μια φορά έμεινε σχεδόν  μόνη της, καθώς το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του τάχθηκε υπερ της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα είχαμε σύμπλευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, στην Προανακριτική Επιτροπή και στα τελευταία επεισόδια και αυτό πέρα από την συμβολική αξία, έχει και ουσιαστική, ενόψει των μεγάλων πολιτικών κεφαλαίων που θα ανοίξουν οσονούπω.

Το σημαντικότερο ίσως όφελος όμως, είναι ότι το δόγμα «Νόμος και Τάξη» στοχεύει και στον κεντρικό  πυρήνα  της ΝΔ, που είχε κλονιστεί το τελευταίο διάστημα, λόγω των αρρυθμιών που παρουσιάστηκαν στην αποτελεσματική  διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ωστόσο και σε αυτό το δυσεπίλυτο θέμα η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει το συγκεκριμένο δόγμα. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν τα πρόσφατα αυστηρότερα μετρά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και πιθανότατα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, αλλά και με τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ