today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Με …γκάζια στα παρισινά προάστια και στα …Χριστούγεννα

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά απόψε με επτά νέες ταινίες, δίνοντας την αίσθηση ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό φινάλε για το 2019. Πέρα από τον θρίαμβο του «Joker», την πολύ καλή πορεία των «Παράσιτων» και την ύπαρξη αρκετών αξιόλογων ταινιών, την επόμενη εβδομάδα έρχεται και η τελευταία δημιουργία του Σκορτσέζε «Ο Ιρλανδός», με τους Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τρίτη φορά μαζί στην οθόνη.

Επιστρέφοντας στο επταήμερο που ξεκινά απόψε, η ταινία που ξεχωρίζει είναι το γαλλικό κοινωνικό αστυνομικό δράμα «Οι Άθλιοι», ενώ δεν θα χάσουν και όσοι επιλέξουν ανάμεσα στο ψυχαγωγικό και εμπορικό «Κόντρα σε Όλα», το δραματικό «Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα», το δραματικό θρίλερ «Ένας Καλός Ψεύτης» και την ταινία για όλη την οικογένεια «Χωρίς Οικογένεια». Για όσους θέλουν να μπουν στο κλίμα των Χριστουγέννων υπάρχει το «Last Christmas», αλλά και η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Σκυλομπελάς». Επίσης, υπάρχει και η επανέκδοση της εβδομάδας, μια σοβιετική παραγωγή του 1938, «Ο Μαξίμ στην Εξουσία».

Κόντρα σε Όλα (Le Mans ’66)

Βιογραφική δραματική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ, με τους Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζον Μπέρνταλ, Κατρίνα Μπαλφ, Τρέισι Λετς, Τζος Λούκας, Νόα Τζουπ, Ρέμο Τζιρόνε, Ρέι ΜακΚίνον κα.

Μια αληθινή ιστορία της αγωνιστικής αυτοκίνησης περνά στον κινηματογράφο από τον έμπειρο σκηνοθέτη Τζέιμς Μάγκολντ («WalktheLine», «Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα»), ο οποίος παραδίδει ένα ψυχαγωγικό φιλμ, προσφέροντας ταυτόχρονα στιγμές περηφάνιας στο αμερικανικό κοινό, που κυρίως απευθύνεται. Ναι και σε μια συγκυρία που θέλει την αναζωογόνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ και τον περιορισμό της εισαγωγής ξένων μοντέλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ