today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Πρόταση της ΕΟΕ για αλλαγή της διάταξης περί θητειών. Ανοιχτός ο Λ.Αυγενάκης σε ενδεχόμενη τροποποίηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 8 του υπό συζήτηση αθλητικού νομοσχεδίου, που αφορά τους περιορισμούς θητειών και τα όρια ηλικίας για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών, άφησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης γνωστοποίησε ότι αργά χθες (12/11) έλαβε μία πρόταση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία (κατά πλειοψηφία) προτείνει να ισχύσει όριο ηλικίας αυξημένο σε σχέση με αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο (75 έτη αντί 70). “Επιφυλασσόμαστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε την Παρασκευή (σ.σ. ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή) σε μία ολοκληρωμένη πρόταση”, ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας της διάταξης, λέγοντας ότι υπάρχει σχετική εισήγηση και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε εκτενή αναφορά στις θετικές αντιδράσεις Ολυμπιονικών και παλαιών πρωταθλητών αναφορικά με την επίμαχη διάταξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και οι διεθνείς αθλητικοί φορείς έχουν θεσπίσει ανάλογους περιορισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ