today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ιαπωνία: Ένας γλυκός Ζεν κήπος βράχων

Στην Ιαπωνία, ένας Ζεν κήπος βράχων θεωρείται πηγή γαλήνης και χαλάρωσης. Οι κάτοικοι του Τόκιο ταξιδεύουν συχνά στο Κιότο – το οποίο δεν είναι κοντά – απλά και μόνο για να απολαύσουν, έστω για λίγο, αυτούς τους κήπους που φιλοξενούνται μέσα στους χώρους μοναστηριών.

Μια άλλη πηγή χαλάρωσης είναι το να απολαμβάνει κανείς ιαπωνικά γλυκά. Αυτές οι δύο πηγές χαλάρωσης προφανώς και δεν συνδυάζονται. Ωστόσο, δύο Ιάπωνες καλλιτεχνικοί διευθυντές είχαν διαφορετική γνώμη.

Οι Tomonori Saito και Shohei Sawada συνδύασαν αυτές τις δύο απολαύσεις με ένα λεπταίσθητο σχέδιο του Shinan-ji Temple Rock Garden. Το μοναστήρι αυτό είναι προϊόν της φαντασίας των δημιουργών, οι οποίοι επιστράτευσαν τον τεχνίτη ουαγκάσι Motohiro Inaba για να φιλοτεχνήσουν έναν Ζεν κήπο βράχων αποκλειστικά και μόνο από βρώσιμα υλικά: κύβους από μαύρο σουσάμι σε σχήμα βράχων και μια στρώση ζάχαρης που μοιάζει με άμμο (η αξιαγάπητη μικρή ξύλινη τσουγκράνα δεν τρώγεται). Έτσι, ο γλυκός στη γεύση Ζεν κήπος βράχων έγινε πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ