today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Γ.Μαυρωτάς: Το αθλητικό ν/σ «γυρίζει σελίδα σε αρκετά πράγματα»

Για ένα αθλητικό νομοσχέδιο που… «γυρίζει σελίδα σε αρκετά πράγματα», έκανε λόγο ο Γιώργος Μαυρωτάς σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί των άρθρων στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε να συγκλίνουμε, όσο γίνεται αυτό, με τις απόψεις των υπολοίπων, προκειμένου να καταλήξουμε σε μία συμφωνία», ενώ αναφερόμενος στις θητείες και τα όρια ηλικίας των προέδρων στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών, επισήμανε ότι πρόκειται για … «ένα βήμα ανανέωσης και ένα βήμα υγείας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

– Αισιόδοξο το κλίμα που εισπράττεται μέχρι στιγμής;

«Νομίζω ότι έγινε μία αρκετά εποικοδομητική συνεδρίαση και με την ακρόαση των φορέων, αλλά και με τη συζήτηση επί των άρθρων. Σίγουρα δε συμφωνούν όλα τα κόμματα, αλλά γενικά νομίζω ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που γυρίζει σελίδα σε αρκετά πράγματα. Έχουμε μπροστά μας και τη δεύτερη ανάγνωση και την Ολομέλεια. Όσο μπορούμε θα προσπαθήσουμε να συγκλίνουμε, όσο γίνεται αυτό, με τις απόψεις των υπολοίπων, προκειμένου να καταλήξουμε σε μία συμφωνία».

– Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε αντίδραση για τον περιορισμό των θητειών και τα όρια ηλικίας των προέδρων και εκτελεστικών μελών στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά οι περισσότεροι δείχνουν να συμφωνούν.

«Στις θητείες των προέδρων αυτοί που έφεραν τη βασική αντίδραση ήταν οι ίδιοι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών. Δε νομίζω ότι μεταξύ των κομμάτων υπάρχει αντίρρηση για το συγκεκριμένο, το οποίο είναι ένα βήμα ανανέωσης και ένα βήμα υγείας, κατά τη γνώμη μου. Σε γενικές γραμμές και στον αθλητισμό πρέπει να υπάρξει μία εξέλιξη, ένας άνεμος ανανέωσης».

– Σε ποια άρθρα υπάρχει η σκέψη να γίνουν αλλαγές, προκειμένου να συγκλίνουν οι απόψεις με τα υπόλοιπα κόμματα;

«Μπορεί να μην είναι όλοι ικανοποιημένοι, αλλά θα επανεξετάσουμε όλα τα άρθρα. Θα δούμε τις παρατηρήσεις των υπολοίπων φορέων και των κομμάτων επί των άρθρων και σε κάποια μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικροεπεμβάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ