today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Το Μουσείο Τεχνών και Ντιζάιν της Νέας Υόρκης τίμησε τους Haas Brothers

Στο γκαλά του Μουσείου Τεχνών και Ντιζάιν της Νέας Υόρκης (MAD) τιμήθηκαν οι δίδυμοι Αμερικανοί καλλιτέχνες, The Haas Brothers για τη συνεισφορά τους στους τομείς της τέχνης, της χειροτεχνίας και του σχεδιασμού.

Οι Νικολάι και Σάιμον Χάας γνωστοί για τα γλυπτά τους μεταξύ τέχνης και ντιζάιν χρησιμοποιούν διάφορα υλικά, μεταξύ άλλων χάντρες και γούνα για να δημιουργήσουν πολύχρωμα και φανταστικά πλάσματα και κόσμους.

Πρόσφατα συνεργάστηκαν με τη Rihanna και τον εκδοτικό οίκο Phaidon, σχεδιάζοντας διάφορες βάσεις για το βιβλίο – αυτοβιογραφία μέσα από φωτογραφίες της τραγουδίστριας της R&B και ποπ.

Για το γκαλά του MAD οι αδερφοί Χάας δημιούργησαν δύο σκηνικά και επιτραπέζια σκεύη τους και αντικείμενα, χρυσά φύλλα φοίνικα, φανταστικά μανιτάρια και πολυεπίπεδα κεριά είχαν κεντρική θέση στη διακόσμηση του εστιατορίου Cipriani, στη Νέα Υόρκη που φιλοξένησε την εκδήλωση στις 4 Νοεμβρίου.

Το δίδυμο είναι γνωστό για τη φανταχτερή δημιουργικότητα του και πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με μια ομάδα ταλαντούχων γυναικών στο Lost Hills, στην Καλιφόρνια, για χειροποίητα γλυπτά περιορισμένης έκδοσης, τα Microfreaks.

Για τη βράβευσή τους από το Μουσείο Τεχνών και Ντιζάιν, ο Σάιμον Χάας δήλωσε στο Vogue: «Γεφυρώνουμε την τέχνη και τον σχεδιασμό, οπότε είναι σπουδαίο να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας οργανισμός που κάνει και τα δύο».

«Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι που δεν γνώριζαν για εμάς τώρα μας ξέρουν λόγω της Rihanna – ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» είπε αναφερόμενος στη συνεργασία με την τραγουδίστρια.

Οι Νικολάι και Σάιμον Χάας γεννήθηκαν στη Σάντα Μόνικ στην Καλιφόρνια,αλλά μεγάλωσαν στο Όστιν του Τέξας, όπου η τραγουδίστρια όπερας μητέρα τους, ο ηθοποιός αδελφός τους και ο γλύπτης πατέρας τους τούς έμαθαν να παίζουν και να γράφουν μουσική, να τραγουδούν και να ζωγραφίζουν.

Το Μουσείο Τεχνών και Σχεδιασμού (MAD) προωθεί σύγχρονους δημιουργούς σε όλα τα δημιουργικά πεδία και παρουσιάζει το έργο καλλιτεχνών, σχεδιαστών και τεχνιτών με εφευρετικότητα και δεξιότητες. Από την ίδρυση του Μουσείου, το 1956 από τη φιλάνθρωπο και οραματίστρια Aileen Osborn Webb, το MAD έχει υμνήσει όλες τις πτυχές της δημιουργίας και τις δημιουργικές διαδικασίες με τις οποίες τα υλικά μεταμορφώνονται, από παραδοσιακές τεχνικές σε τεχνολογίες αιχμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ