today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Rolling Stones: Θα διδάξει… ιστορία της ροκ ο μάνατζερ τους

Από τον ερχόμενο Ιανουάριο οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Thompson Rivers στην πόλη Κάμλουπς του Καναδά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα για την εξέλιξη της ποπ κουλτούρας από το 1954 έως το 1984 από κάποιον που την είδε από πρώτο χέρι – τον Andrew Loog Oldham (Άντριου Λουγκ Όλνταμ).

Ο Άντριου Λουγκ Όλνταμ, ήταν ο πρώτος μάνατζερ των Rolling Stones, που ανακάλυψε την Μαριάν Φέιθφουλ και έκανε την παραγωγή δίσκων θρύλων της ροκ, όπως ο Ροντ Στιούαρτ, ο Τζίμι Πέιτζ, ο Τζεφ Μπεκ και ο Έρικ Κλάπτον.

Το μάθημα του χειμερινού εξαμήνου, Rock Dreams, θα διερευνά την εξέλιξη του rock and roll, αλλά ο Όλνταμ είπε ότι θα είναι προσιτό, ακόμα και για τους σπουδαστές που δεν έχουν μουσικές φιλοδοξίες.

Ο μάνατζερ των σταρ της ροκ τόνισε ότι θα μιλά για ανθρώπους, για το πώς οι άνθρωποι προσλαμβάνουν τη ζωή, επιτυγχάνουν, ή πέφτουν. «Η υπερβολή είναι παντού, όχι μόνο στη μουσική και στην ψυχαγωγία» εξήγησε στην εκπομπή Daybreak Kamloops.

Ο Βρετανός παραγωγός, ο οποίος μοιράζεται τον χρόνο του μεταξύ της Μπογκοτά, στην Κολομβία και του Βανκούβερ στον Καναδά από το 2003, δήλωσε ότι επισκέπτεται το Κάμλουπς τα τελευταία έξι χρόνια επειδή ένας συνεργάτης και φίλος του ζει στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ