«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal Olympia Group με Media Markt

278
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού γνωστοποίησε ότι ενέκρινε τη συμφωνία μεταξύ Olympia Group και Media Markt.
Η νέα συνεργασία αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών.
Το νέο σχήμα με δίκτυο 67 καταστημάτων, τζίρο 450 εκατ. ευρώ, 2.300 εργαζόμενους και μεγάλη τεχνογνωσία φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αντιμετωπίζοντας τους μεγάλους παίκτες του χώρου (Κωτσόβολο) αλλά και τους νεοεισερχόμενους (Πλαίσιο).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:
«Έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «Olympia Group Ltd», επί των εταιριών Media Saturn Electronics Hellas Commercial and Holding S.A. και Media-Saturn Griechenland Beteiligungen GmbH. Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, η Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 5 Νοεμβρίου 2019, ομόφωνα, ενέκρινε, με την υπ ́αριθμ 695/2019 απόφαση της, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 και 8 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρίας «Olympia Group Ltd» επί των εταιριών Media Saturn Electronics Hellas Commercial and Holding S.A. και Media-Saturn Griechenland Beteiligungen GmbH, με σκοπό εν τέλει την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της επιχείρησης καταστημάτων λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που λειτουργούν υπό το εμπορικό σήμα Media Markt στην Ελλάδα.
Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε, ότι η υπό εξέταση συγκέντρωση, η οποία αφορά τον ευρύτερο κλάδο πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών αλλά και τις λοιπές αγορές που δραστηριοποιούνται αμφότερα τα μέρη που συμμετέχουν στην συγκέντρωση (όπως είδη computing, είδη gaming, βιβλία, παιχνίδια, χαρτικά και γραφική ύλη), παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».