today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο επενδυτικό μικροσκόπιο νέου fund

Περίπου 160 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά μπορούν να καταστούν βιώσιμες, έχει εντοπίσει ο Νίκος Καραμούζης. Σε συνεργασία με ειδικούς στο private equity και έμπειρους μάνατζερ, ετοιμάζεται να δημιουργήσει το SMER-emedium Cap και να εξασφαλίσει 100 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικά κεφάλαια έως το τέλος της χρονιάς. Οι αρχικοί σχεδιασμοί προβλέπουν την αγορά ως και 10 εταιρειών, από τις 160 που έχουν ήδη εντοπιστεί.

Το SMER-emedium Cap σκοπεύει να αναδιαρθρώσει αυτές τις υποχρεώσεις, να εισφέρει φρέσκο χρήμα, να τοποθετήσει μάνατζερ, που θα έχουν συμμετοχή στην εταιρεία, και οι υφιστάμενοι μέτοχοι μπορούν επίσης να συμμετέχουν. Τελικός στόχος του SMER-emedium Cap είναι να στηριχθεί η παραγωγή στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι πωλήσεις στα προ κρίσης επίπεδα και να προμηθεύεται η αγορά με προϊόντα, που σε διαφορετική περίπτωση θα εισάγονταν. Εκτιμάται ότι 5.000 έως 10.000 θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν από αυτό το σχέδιο.
To ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε εταιρείες κλάδων όπως τα κατεψυγμένα ψαρικά, η παραγωγή αβγών, η ελαφρά βιομηχανία, τα τρόφιμα-ποτά, τα οικοδομικά υλικά, η φιλοξενία, τα δίκτυα λιανικής και το χονδρεμπόριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ