today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν και φέτος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με τριάντα τρεις εργαζόμενους, σε όλους τις αγωνιστικές διαδρομές. Η συμμετοχή των ΕΛΤΑ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ξεκίνησε το 2014 με επτά άντρες, φτάνοντας  φέτος στους είκοσι οχτώ άντρες και πέντε γυναίκες. Η δυναμική παρουσία των δρομέων που εκπροσωπούν τα ΕΛΤΑ στους αγώνες του  Μαραθωνίου, πιστοποιεί την κοινωνική συνείδηση και τις αξίες των εργαζομένων ως προς την αλληλεγγύη, την άμιλλα, τον ευγενή συναγωνισμό και τη χαρά της -συμμετοχής.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η μακροβιότερη ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται αδιάλειπτα για 191 χρόνια, συμμετέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας αθλητικής ιστορίας στην Αρχαία Ελλάδα, του ηρωικού κατορθώματος του Άγγελου-Αγγελιοφόρου ο οποίος έφερε το μήνυμα της νίκης το 490 π.Χ. στους Αθηναίους και του Παναθηναϊκού Σταδίου, που είναι σύμβολο για όλο τον κόσμο.

ΑΠΕ

Το 2016, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την συμπλήρωση των 120 χρόνων του Μαραθωνίου, είχαν κυκλοφορήσει Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων. Την ίδια χρονιά και για πρώτη φορά, κυκλοφόρησε γραμματόσημο με τον τίτλο «120 χρόνια Αυθεντικός Μαραθώνιος» που απεικόνιζε σπουδαίους Μαραθωνοδρόμους, όπως οι Σπύρος Λούης, Χαρίλαος Βασιλάκος, Στυλιανός Κυριακίδης και ο αγωνιστής για την ελευθερία και την ειρήνη Γρηγόρης Λαμπράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ