today-is-a-good-day
19 C
Athens

Η Lou Eyrich και ένας “μικρός στρατός” ντύνουν τους πρωταγωνιστές της σειράς “The Politician”

Για να ντύσει τις Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζέσικα Λανγκ, Λούσι Μπόιντον στη σειρά του Netflix του Ράιαν Μέρφι “The Politician”, η βετεράνος ενδυματολόγος, Lou Eyrich ζήτησε τη βοήθεια πολλών.

Αυτή η δουλειά απαιτεί έναν μικρό στρατό ανέφερε η ενδυματολόγος, η οποία είναι το δεξί χέρι του Μέρφι τα τελευταία 20 χρόνια σχεδιάζοντας τα κοστούμια των σειρών “Pose”, “American Horror Story” και “Glee”.

Στη σειρά ο Μπεν Πλατ υποδύεται τον Πέιτον Χόμπαρτ ένα μελετηρό πλούσιο παιδί με όνειρα να σπουδάσει στο Χάρβαρντ και τελικά να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αλλά πρώτα δεν θα τον σταματήσει τίποτα για να γίνει πρόεδρος της τάξης στο Γυμνάσιο της Σάντα Μπάρμπαρα με την υποστήριξη της μητέρας του Τζορτζίνα (Γκουίνεθ Πάλτροου) και ομάδα πολιτικών συμβούλων.

Η ενδυματολόγος η οποία αρχικά ήταν υπεύθυνη για την εμφάνιση της Τζέσικα Λανγκ, της Γκουίνεθ Πάλτροου και της Μπέτι Μίντλερ στη σειρά “The Politician” έστειλε στην Πάλτροου φωτογραφίες των Λορίν Χάτον και Τζάκι Ωνάση με τεράστια γυαλιά και σύνολα ιππασίας.

Τα ρούχα τους φαίνονται λαμπερά από έξω και κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στο εσωτερικό. Πρόκειται για το προσωπείο τους, διευκρίνισε.

Στη συνέχεια ανέλαβε να ντύσει και τους υπόλοιπους χαρακτήρες, αλλά και τους 600 βοηθητικούς ηθοποιούς οπότε “επιστράτευσε” την Κλερ Πάρκινσον, κατά κάποιο τρόπο καινούρια στο επάγγελμα, αν και με οκτώ χρόνια εμπειρίας ως βοηθός ενδυματολόγου σε τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το “The Mick”.

Ο τόνος της σειράς καθορίζεται πάντα από τον Ράιαν. Είναι πολύ συγκεκριμένος, έχει πάντα ένα όραμα. Μας είπε ότι ήθελε την πολυτέλεια της Σάντα Μπάρμπαρα, τόνισε η Lou Eyrich σε συνέντευξή της στο περιοδικό W.

Για τον Πέιτον (Μπεν Πλατ) η ενδυματολόγος ανέτρεξε σε ισχυρές φιγούρες της πολιτικής, όπως ο Τζον Φ. Κένεντι και ο χαρακτήρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία “The Candidate”, αλλά και σε διαφημιστικές καμπάνιες του Ralph Lauren τη δεκαετία του 1980. Στα πρώτα δύο επεισόδια ο Πέιτον εμφανίστηκε με 29 διαφορετικά σύνολα.

“Μπορώ να οπτικοποιήσω ό,τι λέει ο Ράιαν. Χλιδάτος, ευκατάστατος, Ρεπουμπλικανός” ανέφερε η Lou Eyrich.

Στις συσκέψεις κάθισαν μαζί και οι τρεις, ο σκηνοθέτης και οι δύο ενδυματολόγοι για να συζητήσουν για το κλίμα στη σειρά, λάμψη, Καλιφόρνια τη δεκαετία του ‘60, αρχιτεκτονική Παλμ Σπρινγκς, έρημος, ιστορικές φιγούρες, Γκλόρια Στάινεμ και Τερέσα Γκέτι.

Όταν το τμήμα γκαρνταρόμπας ολοκλήρωσε την επιλογή των ενδυμάτων και του styling για τον πρώτο κύκλο της σειράς “The Politician” είχε δημιουργηθεί ένα ολόκληρο χωριό. Το τμήμα αριθμούσε 20 άτομα προσωπικό, μεταξύ άλλων και η αδερφή της Πάρκινσον, Λίλι.

“Υπήρξαν μέρες που έπρεπε να ντύνουμε 600 μαθητές Γυμνασίου. Ο καθένας είναι σημαντικό και το φόντο. Μπορεί να βρίσκονταν δίπλα στους πρωταγωνιστές στην επόμενη σκηνή και η εμφάνισή τους έπρεπε να ταιριάζει με την ιστορία” εξήγησε η Πάρκινσον.

Σημαντική επιρροή ήταν ο Αμερικανός φωτογράφος Σλιμ Άαρονς (1916-2006), γνωστός για τις φωτογραφίες της κοινωνικής ελίτ με έντονα ροζ, μπλε, κίτρινα και πράσινα χρώματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ