today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Νέα ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον. Στον «αέρα» το ταξίδι Ερντογάν στις ΗΠΑ

Στον «αέρα» είναι το ταξίδι του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στις ΗΠΑ καθώς σε συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί ότι επανεξετάζει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου έπειτα από την απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν σχεδιάζει να ακυρώσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά».

Νωρίτερα ο ο κ. Ερντογάν είχε χαρακτήρισει την απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων ως προσβολή στο τουρκικό έθνος. Μάλιστα κατηγόρησε μερίδα Αμερικανών πολιτικών που εδώ και 20 χρόνια πιέζουν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ ότι εκμεταλλεύθηκαν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εναντίον της Τουρκίας στις ΗΠΑ μετά την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Αυτό το βήμα δεν έχει καμία αξία και δεν το αναγνωρίζουμε. Βλέπουμε μία τέτοια κατηγορία ως την μεγαλύτερη προσβολή που έγινε στο έθνος μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Και συνέχισε: «Μία χώρα της οποίας η ιστορία είναι γεμάτη με ‘’λεκέδες’’ γενοκτονίας, σκλαβιάς και εκμετάλλευσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να λέει κάτι ή να κάνει κήρυγμα στην Τουρκία».

 

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ